PAC 1 : Informe Statista

Funcionament de Pinterest

Aquest informe tracta sobre els usuaris de Pinterest a Espanya. Pinterest és una xarxa social que permet trobar, filtrar, organitzar i compartir imatges i vídeos que hi ha a Internet. Els usuaris poden crear i organitzar per temes col·leccions d’imatges, esdeveniments, interessos, aficions, etc. Totes les dades i informacions estan extretes d’un informe de Statista on s’ofereix una visió global dels usuaris de Pinterest a Espanya mostrant: qui són, que els agrada, que pensen i com arribar a ells.

https://www-statista-com.eu1.proxy.openathens.net/study/73523/social-media-pinterest-in-spain-brand-report/

Pinterest és la setena xarxa social més utilitzada a Espanya, utilitzada pel 28% per la població. Encapçalant el rànquing trobem Facebook, usada pel 78% de la població al Desembre del 2022.

La proporció d’usuaris de xarxes socials que fan servir Pinterest va créixer 11 punts percentuals
des de 2020, és fàcil d’intuir que això pot estar directament relacionat amb la situació d’excepcionalitat que ens va donar la pandèmia, ja que uns dels grans usos que donen els usuaris actius de Pinterest és la recerca d’inspiració de qualsevol àmbit decoració, tatuatges, fotografia, pintura, moda, etc.) fet que l’excés de temps per a fer qualsevol cosa que ens interessés empunyava a fer ús d’una xarxa com aquesta.

Com son els usuaris de Pinterest?

Si mirem les dades aportades sobre el perfil demogràfic dels usuaris que fan servir Pinterest, trobem dades d’allò més interessants a comparació amb altres xarxes socials.

Primer, és la franja d’edat d’aquests. Oscil·la entre els 50 i els 64, una edat molt més elevada que en altres plataformes com per exemple Instagram, la qual la seva franja d’edat principal oscil·la entre els 18 i els 25. També podem saber que el públic principalment és femení.

A més a més és interessant veure que té una proporció d’usuaris amb ingressos alts més elevada que d’altres xarxes socials. Aquesta dada pot anar lligada amb l’edat mitjana dels usuaris, però no té per què ser un punt clau perquè això sigui així.

També podem conèixer quins són els principals gustos dels usuaris i per ordre descendent tindríem: Pel·lícules i sèries, vacances i viatges, menjar i begudes, moda, música, bellesa i cura personal, temes de societat, tecnologia, llar i esports.

Conclusió

El que podem extreure és que Pinterest és una plataforma triada per persones adultes, amb certa economia ben estan. Treballa amb un algoritme que permet saber que la majoria dels usuaris són dones, que pendre les seves pròpies decisions és un aspecte important de la seva vida, que la majoria tenen el batxillerat i el principal interès que tenen és el cinema i les sèries entre moltes altres coses que fan que la teva experiència dins l’aplicació sigui personalitzada i consumeixis allò que tu vols i va relacionat amb els teus gustos.

 

 

Deixa un comentari